PERINGATAN :

Komen TanpaNama (Anonymous) tidak dibenarkan. Sila letak nama samaran anda.


Tuesday 29 September 2015

ADUN Mana Yang Akan Sertai Amanah?

Tuan-Tuan dan Puan-Puan semua.

Jebonesta Reports ada mendapat maklumat bahawa ada beberapa ADUN lagi di Pahang, Terengganu dan Kelantan yang akan menyertai Parti Amanah Negara (AMANAH) dalam masa terdekat ini.

Nampaknya trend ini akan menjadi penunjuk aras akan kekuatan AMANAH dalam mendapatkan sokongan rakyat dalam usaha memperbaiki keadaan politik tempatan. Kita tidak boleh menafikan bahawa rakyat (pengundi) sudah semakin muak dengan cara politik yang tidak matang seperti yang ditunjukkan oleh PAS dan UMNO. malah ada ramai juga pengundi yang kelihatannya semakin cuak dengan cara yang dibuat oleh PKR dan DAP walaupun ianya tidaklah seteruk pandangan pengundi terhadap PAS dan UMNO.

Dalam senario semasa. MCA, MIC dan Gerakan dilihat seperti hidup segan mati tak mahu. Oleh yang demikian sentiment pengundi nampaknya tidak akan memperlihatkan sokongan terhadap tiga (3) parti yang kini dianggap picisan.

Jangan pula terkejut bila melihat akan ada manusia-manusia oportunis dari MCA, MIC dan Gerakan yang akan menyertai AMANAH dalam masa-masa terdekat hampir pilihanraya demi untuk survival politik mereka. Sama ada mereka jujur dan ikhlas, para pengundi boleh membuat analisa sendiri.

Yang pasti, PAS dan UMNO sekarang ini agak tergugat dengan kelangsungan AMANAH maka sebab itulah kita dapat lihat kedua-dua parti ini agak agresif dalam menekan dan memperlekehkan AMANAH.

No comments:

Post a Comment

Kepada yang nak memberikan komen, sila patuhi syarat-syarat ini.

1. Sila guna bahasa yang berakhlak. Caci maki hamun tidak dibenarkan.
2. Sila guna nama sendiri atau nama samaran. Komen tanpa nama (anonymous) tidak akan dibenarkan.
3. Fakta kena jelas. Auta kena pulas.
4. Anda dipertanggungjawabkan atas komen anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...