PERINGATAN :

Komen TanpaNama (Anonymous) tidak dibenarkan. Sila letak nama samaran anda.


Wednesday, 24 February 2016

Perang Saudara Dalam UMNO

Mungkin ada yang belum tahu bahawa ada satu perang saudara telah dan sedang berlaku dalam UMNO. Ada yang kata perang saudara antara Team Najib Razak dengan Team Mahathir Mohamed. Ada pula yang kata perang saudara antara Team Najib Razak dengan Team Muhyiddin Yasin.

Tapi anda semua silap.

Kesemua pimpinan ini sebenarnya tidak bergaduh sesama mereka malah tidak pula sehingga mengakibatkan perang saudara didalam UMNO. Apa yang berlaku adalah adanya tiga puak kini didalam UMNO yang asyik bertelagah semenjak beberapa bulan yang lalu.

Tiga puak ini adalah puak facebooker / blogger pro UMNO yang masing-masing sibuk mempertahankan bos masing-masing.

Ada puak yang pro kepada Najib Razak dimana semua yang Najib Razak buat adalah betul.

Ada puak pula yang kontra kepada Najib Razak dimana semua yang Najib Razak buat dilihat memusnahkan UMNO dalam jangkamasa panjang.

Ada puak yang lain pula yang sedang menaikkan (mempromosi) Zahid Hamidi sebagai calon yang paling sesuai untuk menggantikan tempat Najib Razak.

Yang bestnya adalah kesemua yang berperang saudara ini dibiayai dengan dedak-dedak sumbangan pihak tertentu yang khabarnya cukup menggiurkan. Malah ada beberapa facebooker dan blogger terkenal ketiga-tiga puak ini yang berbangga dengan dedak yang mereka dapat bernilai cecah 5 angka sebulan lengkap dengan kemudahan lain.

Jika ini berterusan UMNO sebenarnya akan musnah dari dalam. Dan jika ianya tidak diambil tindakan proaktif dari pihak pembangkang maka tentunya mereka telah melepaskan peluang yang cukup terbaik.

Kita lihatlah sejauh mana mereka ini akan pergi.

No comments:

Post a Comment

Kepada yang nak memberikan komen, sila patuhi syarat-syarat ini.

1. Sila guna bahasa yang berakhlak. Caci maki hamun tidak dibenarkan.
2. Sila guna nama sendiri atau nama samaran. Komen tanpa nama (anonymous) tidak akan dibenarkan.
3. Fakta kena jelas. Auta kena pulas.
4. Anda dipertanggungjawabkan atas komen anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...