PERINGATAN :

Komen TanpaNama (Anonymous) tidak dibenarkan. Sila letak nama samaran anda.


Sunday, 14 February 2016

PANAS : Siapa Sponsor El Haraki dan TUC? (Episod 1)

Sekali pandang kita digambarkan bahawa El Haraki dan TUC adalah pemuka yang taksub PAS. Sekali pandang kita digambarkan bahawa El Haraki dan TUC adalah ahli PAS yang pro Hadi Awang. Sekali pandang kita digambarkan bahawa El Haraki dan TUC menulis atas sebab ingin memberikan pencerahan. Sekali pandang kita digambarkan bahawa El Haraki dan TUC tidak dibiayai oleh pihak-pihak berkepentingan.

Tapi anda jangan silap...

Artikel ini saya tulis bukan hanya menyorot kepada El Haraki dan TUC semata-mata tetapi saya juga sebenarnya menulis tentang beberapa orang yang namanya saya rasa tak perlulah saya tuliskan disini. Anda, Ya Anda. Anda dalam pemerhatian.

Selepas PAS menubuhkan unit khas yang mempunyai dua keahlian parti dan diarahkan masuk menyelinap dalam UMNO pada sekitar tahun 80'an. PAS mendapat banyak manfaat dari maklumat unit khas ini. Unit khas ini diujudkan dengan mengambil ahli-ahli yang telah disaring sebaiknya dan mempunyai jatidiri yang baik. Cukup lama ianya beroperasi tanpa mendapat perhatian masyarakat dan ahli PAS sendiri. Tiada ahli PAS yang tahu operasi ini melainkan yang berada dalam "inner circle" kepimpinan atasan (yang tertentu sahaja).

Pada hujung 90'an selepas Anwar Ibrahim dianiaya, ramai orang yang ternama masuk menyelinap dalam PAS. Masa ini PAS telah memenangi Kelantan dan membentuk Kerajaan Negeri yang dipimpin oleh Nik Aziz. Antara yang menyelinap masuk PAS dan menonjolkan diri mereka dalam PAS adalah Hassan Ali dan Tuan Ibrahim Tuan Man. Walau pun Tuan Ibrahim Tuan Man sebelumnya dikatakan Ahli PAS, namun dia tidak menonjolkan dirinya atas sebab dia masih lagi menjawat jawatan di ITM.

Pada Pilihanraya tahun 1999, PAS yang mempunyai infrastruktur politik yang agak lengkap telah diarahkan untuk membantu Keadilan (Pra PKR) dalam pilihanraya. Mana ini ada beberapa pihak dalam PAS yang tidak puas hati lalu membentuk satu kumpulan penentang kepada arahan ini. Antara mereka yang terlibat adalah ahli-ahli yang baru menyelinap masuk dalam PAS.

Mereka ini tanpa disedari telah membentuk satu kumpulan yang agak kuat yang berjalan disebalik tabir. Tiada siapa yang menyedari siapa yang memberikan bantuan dana kepada pihak ini. Pihak ini agak cekap untuk menghilangkan "money trail" mereka. Mereka telah membentuk satu kumpulan yang anti kepada Fadhil Noor. Mereka telah berjaya menyakinkan Hadi Awang bahawa mereka berada dibelakangnya dan menyokong setiap tindakan Hadi Awang. Ingat, mereka inilah yang pada satu masa telah berjumpa dengan blogger pro BN untuk satu sesi taklimat.

Salah satu dari agenda team ini adalah membentuk satu unit gerak saraf yang "pro kepimpinan Hadi Awang" yang kini kita kenali sebagai Walaun HardCore. Pembentukan ini pada asalnya konon sebagai team risikan untuk Parti PAS, tetapi telah disalahgunakan oleh pihak-pihak tertentu dalam PAS. Mereka juga mengujudkan anggota hantu yang akan memaparkan maklumat bagi menjatuhkan pimpinan yang bukan dalam team mereka. Malah bila ada kelihatan pimpinan yang tidak kompeten, mereka akan jaja fitnah untuk menjatuhkannya. Mereka menggunakan media sosial dengan pelbagai profil yang identiti meragukan.

Yang lagi melucukan, fitnah yang team ini jaja juga diangkat menjadi modal oleh kumpulan anti Hadi Awang tanpa diselidiki dengan lebih mendalam. Memang agak kelakar. Maaf saya tidak mahu nak tunjuk atau dedahkan fitnah yang mana satu. Anda kajilah sendiri. Kalau anda rajin membaca dalam FB atau Blog anda pasti akan dapat mengenali fitnah yang mana satu.

Opps. saya lari agak jauh meleret dari tajuk Siapa Sponsor El Haraki dan TUC. Maaf ye. Yang itu saya akan jawab dalam artikel selepas ini. Ini kerana artikel ini sudah menjadi terlalu panjang dan membosankan.


4th Force
http://forthforce.blogspot.com

1 comment:

Kepada yang nak memberikan komen, sila patuhi syarat-syarat ini.

1. Sila guna bahasa yang berakhlak. Caci maki hamun tidak dibenarkan.
2. Sila guna nama sendiri atau nama samaran. Komen tanpa nama (anonymous) tidak akan dibenarkan.
3. Fakta kena jelas. Auta kena pulas.
4. Anda dipertanggungjawabkan atas komen anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...